1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Коледният фермерски пазар ще се проведе тази неделя пред „Александър Невски“

Коледният фермерски пазар ще се проведе тази неделя пред „Александър Невски“

Новост тази година е богата празнична културна програма

Традиционният коледен фермерски пазар в София ще се проведе тази неделя (16 декември 2018 г.) на улица "Оборище" между бул. "Васил Левски" и храм "Св. Александър Невски" от 10 до 17:30 часа. Движението на коли ще бъде спряно в този участък. За поредна година столичани и гостите на града ще бъдат зарадвани от кмета Йорданка Фандъкова и „Пазари ЮГ“ ЕАД като организатори на събитието и всички ще могат да закупят директно от производителите екологични и био продукти. Сирена, млека, плодове и зеленчуци, месни деликатеси и зимнина са само част от богатия асортимент на пазара. За децата са предвидени арт работилници.

"Искаме да изолираме прекупвачите от веригата, контактът с хората произвели храната е много важен за много от потребителите", заяви изпълнителният директор на „Пазари ЮГ" Николай Попов. Очакваме изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на нашите производители. Коледния дух допълваме с арт зона за ръчно правени подаръци, кулинарен кът с изкушенията на нашите майстори, и ред приятни изненади, които ще откриете на място, допълни Попов.

Новост тази година е богата празнична културна програма. За целта ще бъде изнесен коледен концерт на Софийския духов оркестър и танцов ансамбъл „Средец“.

На последните няколко пазара бяха преброени над 30 000 посетители на ден. Отзивите от подобен род инициативи са изцяло положителни. На производителите се дава възможност да продават стоката си без прекупвачи, а столичани купуват директно от хората, произвели храната. „Това е политика, която наложихме през годините с покрепата на г-жа Фандъкова. От сега нататък големи фермерски пазари ще има всеки месец, а през останалото време нашите пазари “Красно село”, "Иван Вазов” и “Борово” ще предлагат всеки ден истинска храна", допълни Николай Попов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.