1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В Кембридж е обявена докторантура на тема шоколад

В Кембридж е обявена докторантура на тема шоколад

Търси се начин за топене на шоколда при по-висока температура

Престижният британски университет Кембридж обяви докторат за шоколада към катедрата по инженерна химия и биотехнологии, съобщава БТА.

Целта е да бъдат открити начини за предотвратяване на топенето на шоколадови произведения в условията на топъл климат. Задачата е трудна, защото и най-качественото лакомство започва да се топи около 34 градуса Целзий, което е под температурата на човешкото тяло. Ако бъде намерено решение на проблема, производителите на шоколад ще са много доволни.

Тъй като става въпрос за докторат, кандидатите не е достатъчно да имат фино небце и да са яли много шоколад, а трябва да притежават диплома за висше образование по инженерна химия или физика на меките материали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.