1. Начало
  2. Новини
  3. Екология
  4. Пълна забрана за найлоновите торбички влезе в сила в Танзания

Пълна забрана за найлоновите торбички влезе в сила в Танзания

Нарушителите са заплашени от сериозни глоби

Пълна забрана за найлоновите торбички влезе в сила в Танзания, като нарушителите са заплашени от сериозни глоби, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Източноафриканската държавна се присъедини към други африкански страни като Руанда и Кения и забрани замърсяващия околната среда продукт. Този, който произвежда найлонови торбички, е заплашен от глоба до 400 000 долара или две години затвор.

Лицата, които използват найлонови торбички, ще бъдат глобявани с около 13 долара, каза държавният министър на околната среда Дженюъри Макамба.

Националният съвет за управление на околната среда посочи в разпространено съобщение, че са били събрани около 200 тона найлонови торбички в Дар ес Салам в кампания, продължила около две седмици. Защитниците на околната среда приветстваха забраната.

"Пластмасовите изделия са най-големият замърсител на околната среда и тих убиец на нашата природа. Така е защото са нужни 100 години, за да се разгради една найлонова торбичка", каза директорът на местното подразделение на Световния фонд за дивата природа.

В съобщение на сайта на организацията се посочва, че Танзания се е присъединила към около 12 страни от Африка, които или са забранили, или са въвели налог върху найлоновите торбички, за да се контролира и в крайна сметка да се спре употребата им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.