1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. За какво да внимаваме при храната през лятото

За какво да внимаваме при храната през лятото

Важно е да се спазва добра хигиена

Зелените салати, които се продават заедно с корена и почвата в търговските вериги, могат да бъдат опасни. От Асоциация „Активни потребители" предупреждават, че в почвата може да има бактерии, които да попаднат в други хранителни продукти.

Когато се продава заедно с корена, трайността на зелената салата се увеличава, изглежда добре, но това носи риск за здравето на хората.

Припомняме, че преди няколко месеца анализ на Асоциацията показа наличие на опасни бактерии в голяма част от зелените салати у нас.

Когато купуваме зеленолистни зеленчуци е важно да спазваме някои препоръки, за да си спестим посещение при личния лекар.

През топлите месеци се увеличава консумацията и на сладолед. Необходимо е и тук да имаме едно на ум.

От Асоциацията апелират да не купуваме храни от нелегални търговци.

 Автор: Светлозара Димитрова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.