1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Определен е броят на доставките по училищните схеми за учебната 2019/2020 г.

Определен е броят на доставките по училищните схеми за учебната 2019/2020 г.

Образците за кандидатстване по училищните схеми за учебната 2019/2020 г. са качени на електронната страница на ДФ „Земеделие“

През учебната 2019/2020 г. децата в училищата и детските градини ще получават 46 доставки по схемата „Училищен плод“ и 50 по схемата „Училищно мляко“. Броят им е съобразен с прогнозния бюджет и е определен със Заповед на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“. Съгласно Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко", директорите на учебните заведения са оправомощени да провеждат избор на заявители, по критерии, одобрени от тях.

ДФ „Земеделие“ пристъпи към прием на заявления за одобрение по реда на чл. 14 от наредбата. Образците за кандидатстване по училищните схеми за учебната 2019/2020 г. са качени на електронната страница на ДФ „Земеделие“.
Най-късно до 10 септември одобрените заявители трябва да представят в областните дирекции на ДФЗ график с датите на доставка за следващата учебна година. Графикът се съгласува писмено от директора на учебното заведение, като копие от него се съхранява в съответното училище или детска градина. В случаите, когато актът за одобрение е издаден през учебната година, графикът се предоставя в 10-дневен срок от датата на съобщаването на акта за одобрение (чл. 15, ал. 1 от наредбата).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.