1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Малките и средните предприятия – във фокуса на новото бизнес предаване на АГРО ТВ

Малките и средните предприятия – във фокуса на новото бизнес предаване на АГРО ТВ

Премиера – на 10 април от 20 часа

Програми за финансиране и прилагане на успешни бизнес стратегии – тези теми ще бъдат във фокуса на най-новото предаване на АГРОТВ, посветено на малките и средните предприятия /МСП/ в България.

По-добър достъп до финансиране, облекчаване на административната тежест, по-голяма прозрачност на държавната политика. Всичко това е необходимо на малките и средните предприятия, които са гръбнакът на европейската икономика, осигуряват висока заетост и създават голяма част от Брутния вътрешен продукт на страната.

Предаването Бизнес форум ще акцентира на развитието на малките и средни предприятия в областта на земеделието, преработвателната промишленост, горската индустрия, туризма, образованието, предприемачеството. Предаването ще отразява бизнес форуми и събития. Ще се разглеждат промени в законодателството и нормативната база. Ще се коментират предизвикателства като подобряване на бизнес средата и намиране на работна ръка.
Основен акцент ще бъдат финансирането на МСП, излизането на външни пазари и инвестиции в нови технологии и иновации, развитие на международни партньорства.
Важен елемент ще бъде представяне на добри бизнес практики у нас, свързани с малкия и средния бизнес.

Какво сме ви подготвили в пилотното издание на предаването? Отговори на въпросите - има ли ръст в развитието на МСП и подобряваме ли се по показател Отговорна администрация, която качествено да обслужва бизнеса. По тези и още теми гост в студиото на Бизнес форум е Веселин Халачев, председател на сдружението Обединени бизнес клубове. И още: Трейнърът Марк де Турк дава съвети как компаниите да бъдат финансово стабилни, а консултантът Кремена Димитрова - с подробности за отворената процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“.

Има ли възможности за двустранно сътрудничество между България и Северна Македония в областта на малкия и среден бизнес. Посланикът на Р Северна Македония в Р България Марян Гьорчев – с интересна идея за съвместен бизнес. Премиерата на Бизнес форум по АГРО ТВ е на 10 април от 20 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.