1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ вдига забраната за работа на котлите на ТЕЦ Перник

РИОСВ вдига забраната за работа на котлите на ТЕЦ Перник

Целта е възстановяване топлоподаването на града

С цел възстановяване на топлоподаването за жителите на град Перник Регионалната инспекция по околната среда и водите РИОСВ-Перник издаде заповед с която се преустановява принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация Перник“. Принудителната мярка беше наложена на 05.09. 2019 г. заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството.

На 09.09.2019 г. РИОСВ Перник издаде предписания на оператора в срок до 13.09.2019 г. да бъдат отстранени от площадката на предприятието всички налични горива, които не са разрешени в действащото Комплексно разрешително. Предписанието беше издадено, след като проверка на РИОСВ-Перник установи наличието на бали слама на площадката на ТЕЦ-а в количество над 90 тона. След уведомление от дружеството, че предписанията са изпълнени днес експерти на РИОСВ-Перник извършиха проверка, която установи, че площадката е изчистена и на нея не се съхранява слама.

Днес 12.09.2019 г, в 8:00 ч сутринта експерти на РИОСВ премахнаха поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво. За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение на подаваното на гориво към парогенераторите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.