1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Вижте София розова!

Вижте София розова!

Очакваме ви на 3-тото издание на Фестивала на розовия домат, на 15 септември, неделя, от 11 часа в Княжеската градина!

За трета поредна година МЕТРО събира на едно място производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария.

Третото издание на Фестивала домат ще ви предложи възможността да опитате авторски доматени ястия, подготвени от най-добрите софийски готвачи и ресторанти! На място за вас ще готвят ресторантите Космос и Андре, популярните шеф готвачи Георги Бойковски и Джун Йошида, както и екип от млади звездни таланти от софийския Chefs Club.

Фермерският пазар по време на Фестивала ще представи най-добрите производители на розови домати, участващи в програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“, а също така производители на сладкия реселешки лук и уникалния смилянски боб, като и на български фермерски сирена!

Участвайте в приготовлението на най-голямата лютеница в юнашки тиган, заедно с майсторите от академия „Кулинарен историк“, водени от Ангел Ангелов! Опитайте от фантастичните телешки гюзлеми на „Дивата ферма“ и техните незабравими меса и суджуци! Вкусете от ястията, които готвачите от МЕТРО Академия ще приготвят за вас!

Вижте повече в рубриката Предстоящо

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.