1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Елитът при пипера - ЕЛИТО F1

Елитът при пипера - ЕЛИТО F1

Агро Био Семена предлага нов хибрид за интензивно производство

Хибридът е изпитван в продължение на 2 години. Тази година за първи път е реализиран на големи площи.

ЕЛИТО F1 е компактно растение, с мощна коренова система, силен хабитус и устойчив на полягане. Едрината на плодовете достига 200 г, повечето от които са двукамерни. Впечатление правят родовитостта и бързината на плододаване. Той спада към най-бързите хибриди, които се предлагат на пазара. Едно от големите предимства на ЕЛИТО F1 е светлозеления цвят на чушката, което позволява по-лесна реализация. От светлозелен тя преминава в наситеночервен цвят. Плодовете се характеризират с дебел перикарп и голям процент сухо вещество, което определя ЕЛИТО F1 като идеален пипер за консервната промишленост и свежия пазар.

Чушките по горните етажи на растението не издребняват, не се получават така наречените върхари, което е предпоставка и за един по-висок добив. ЕЛИТО F1 много бързо се възстановява след стресове, причинени от метеорологични условия. По време на вегетация не се наблюдава бактериоза и други заболявания.

Живко Здравков е един от големите зеленчукопроизводители в страната. Отглежда пипер на площ от 500 дка край с. Дълго поле. За втора поредна година залага на хибрида ЕЛИТО F1. Добивът му до момента е 4 800 кг/дка към дата 05 септември и продължава интензивно да бере, като очакванията му са да достигне над 6 т от дка.

Кооперация Агрокомерс е дългогодишен партньор на Агро Био Семена. Тази година те също се доверили на ЕЛИТО F1. Засадили го на площ от 200 дка. До момента добивът е около 4 500 кг/дка.

"Благодарим на производителите, че отново ни се довериха. Надяваме се да продължим да работим с тях, защото Агро Био Семена предлага висококачествена и надеждна селекция, която да покрие инвестиционните разходи и да носи сигурна печалба", заяви регионалният представител Емилиян Блажев.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.