1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Намаляване на облачността в западната част на страната

Намаляване на облачността в западната част на страната

Снимка:

Северозападният вятър ще утихне

Днес облачността над западната половина от страната ще продължи да намалява и през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Над източната ще се задържи значителна и на отделни места ще превали слабо. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня в много райони ще стихне. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София около 16°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за май, през деня слабо ще се понижи. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места, главно в Стара планина ще превали сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максимални температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.