Под надслов „Млечният път на България през вековете”
За четвърта поредна година за три дни от 6 до 8 септември Луковит се превърна в център на традициите и новостите в млекопреработвателния бранш. В Деня на Съединението на България стартира четвъртото издание на Националния събор "Млечният път на България през вековете". Изложението се организира от Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, със съдействието на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд "Земеделие".
Ценителите на традиционните български вкусове – сирене и вино, с интерес уважиха обявената в програмата на събора дегустация. Тя се осъществи под вещото ръководство на световен дегустатор. Бели, червени вина и розе бяха поднесени с прецизно подбрани видове сирена и кашкавал. В традиционния за събора Четвърти кулинарен конкурс "Млечният вкус" местни майстори за поредна година демонстрираха кулинарни умения в две категории – млечен продукт и ястие с млечни продукти. Гозбите бяха оценявани от експертно жури.