Новини Храни, Напитки, Здраве Потребителите трябва да четат етикета на хляба внимателно 09 June 2021, 17:10 В миналото се е месел хляб с квас
Новини Наука и образование Награда „Питагор“ за доц. д-р Светла Данова от Института по микробиология 31 May 2021, 17:07 Професорката и нейния екип изследват българското кисело мляко, саламуреното сирене и кашкавал, катък и зелено сирене от с.Черни Вит
Новини Производство и преработка Тази седмица на фермерския фестивал ще видите разликата между хляба, правен с различни брашна 19 June 2018, 17:09 Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители
Новини Производство и преработка На това издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас! всичко е квас 08 May 2018, 15:08 По традиция Фестивалът представя автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната
Новини Любопитно ЮНЕСКО обяви българин за живо съкровище 13 October 2014, 17:28 Майсторът хлебар възстановява традициите за домашно проготвяне на хляб
Новини Храни, Напитки, Здраве Над 2 милиарда души в света консумират кисело мляко, приготвено от оригинална българска закваска 06 August 2013, 07:25 Разнеслият славата на България продукт не е еквивалентен с популярния йогурт
Новини Храни, Напитки, Здраве Учени от БАН направиха откритие, което може да промени качеството на храните 27 October 2011, 14:02 Разработена е нова добавка към млечно-киселата закваска, използвана за производство на кисело мляко
Новини Пазари Демонстрации за домашно подквасване на българско кисело мляко се проведоха в Токио 25 January 2011, 06:41 С български закваски в Япония подквасват и соево мляко в домашни условия
Новини Храни, Напитки, Здраве Японски доцент проучва българското кисело мляко 22 December 2009, 08:28 Хирата Масахиро се срещна с проф. Мария Кондратенко, най-големия специалист по закваските в България