1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ботаническата градина в Балчик вече ще е достъпна и за превозни средства

Ботаническата градина в Балчик вече ще е достъпна и за превозни средства

Снимка:

Таксата за влизане на лек автомобил ще е 2 лв., а с по 5 лв. ще се таксуват микробусите

Заради големия интерес на туристите Ботаническата градина в Балчик вече ще е достъпна и за превозни средства през специален вход, съобщи kmeta.bg. Таксата за влизане на лек автомобил ще е 2 лв., а с по 5 лв. ще се таксуват микробусите.

Цените са утвърдени от академическото ръководство на Софийския университет. Таксата за достъп на възрастни до градината е в размер на 5 лв., а за деца, ученици и студенти - 1 лв. Градината работи без прекъсване през седемте дни от седмицата от 8 до 18 часа, а от средата на април работното време ще бъде удължено до 20 ч., добавят от управата.

Посетителите имат достъп до постоянната експозиция от тропични и субтропични растения, където са показани над 2000 вида кактуси и сукуленти, екзотични растения от сухите тропици и субтропици, средиземноморска растителност.

С тези билети обаче не може да се посети бившата лятна резиденция на Румънската кралица (вила "Тихото гнездо", по – известна като  "Двореца"), защото сграда е под управление на Министерството на културата, уточняват ботаниците.

В момента в градината може да  се види колекцията "Луковични пролетни растения", а през април ще бъдат представени над 100 сорта лалета и партерни килими, където са представени нови сортове виоли, незабравки и други цветя и т.нар. "Пролетната градина".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.