1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Производителите на вятърна и соларна енергия излизат днес на протест

Производителите на вятърна и соларна енергия излизат днес на протест

Управляващите имат намерение да въведат 20-процентна такса върху приходите им

Производителите на вятърна и соларна енергия излизат днес на протест срещу намерението на управляващите да въведат 20-процентна такса върху приходите им. 

Асоциациите на производителите очакват над 2000 души да изразят недоволството си от непрозрачно приетите дискриминационни и незаконни решения на бюджетната комисия в парламента, които, ако бъдат подкрепени и в пленарната зала, обричат бизнеса ни на сигурен фалит. 

През отминалите почивни дни стана известно, че депутатите от БСП и ДПС ще гласуват за въвеждането на таксата, формално предложена от "Атака". 

По същество приемането на това решение за "облагане" с 20% такса на нашите инвестиции означава национализация на нашия капитал, нашия труд, на усилията ни да направим България модерна държава, гласи декларация на бранша.

Предложеното от "Атака" решение отблъсква чуждестранните и местни инвеститори от най-успешния сектор на българската икономика, в която бяха вложени над 4 млрд. евро и създадени хиляди работни места, напомнят представителите на бизнеса. Те предупреждават, че решението за национализация ще провали усилията на българската държава да привлича чуждестранни инвестиции. 

Те призовават всички хора, които работят и инвестират, да подкрепят протеста им, насрочен за 12 часа пред Министерството на икономиката. "Да защитим правата си на български граждани от опитите на една партия да взриви усилията на цялото общество за по-добър и достоен живот", се посочва в декларацията им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.