1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Извършени проверки от ИАРА на местността Иракли и язовирите Ястребино и Мандра

Извършени проверки от ИАРА на местността Иракли и язовирите Ястребино и Мандра

Снимка:

Съставени са констативни протоколи

На 16.10.2019 г. при планирана проверка по суша и вода на язовир Ястребино, служители на Рибарство и контрол град Търговище са установили 2 бр. линии с по 9 бр. винтери поставени в работно положение. В Района „Трескавищки ръкав“, установени са още 8 бр. винтери поставени в работно положение. Уловените в тях раци са общо 40 кг. като от тях 10 кг са върнати във водата, а 30 кг. са дарени на православен храм "Св . Петър и Павел". Винтерите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На 16.10.2019 г. служители от сектор „Рибарство и контрол“ Бургас са извършили планирана проверка по море от гр. Бургас до местност Иракли.
При извършения патрул е проверена една и са наблюдаваните няколко малки лодки, които към момента са извършвали стопански риболов. След проверка в информационната система на ИАРА е установено, че същите притежават валидни документи за календарната година.
При завръщане от проверката по море е открит и иззет с констативен протокол немаркиран и незаконно поставен в работно положение уред – тип „парагад“.

На 15.10.2019 г. служители на сектор РК Бургас СА извършили рутинна проверка във водите на язовир Мандра. При проверката е установено наличието на 2 броя хрилни мрежи с обща дължина около 150 метра. Мрежите са извадени, а рибата от тях – около 3 кг платика, е върната обратно във водата.
За извършената проверка е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.