1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. Бъдещето пристига и в Пловдив

Бъдещето пристига и в Пловдив

Международният камион на годината и най-иновативното аеродинамично полуремарке ще бъдат представени на TRUCK EXPO 2022

Повече за първия дигитализиран флот в България ще научите на специална пресконференция от 12:00 часа в Пресцентъра на Международния панаир

По време на TRUCK EXPO 2022 ще бъде представен международният камион на годината DAF XF. Влекачът от най-ново поколение съчетава ефективност, безопасност и комфорт. Наред с усъвършенстваните аеродинамика и силова линия,  едно от най-значимите подобрения е премахването на така наречената „Мъртва зона“, чрез системата от динамични дигитални камери, които заместват огледалата, съчетани с „революционната“ ъглова камера.  

Дигитализираният влекач вече е преминал полеви тест в Европа, като за тази цел транспортната компания EuroSpeed свързва влекача с най-новото ремарке на Schmitz Cargobull – EcoFlex. Транспортната композиция преминава тестът в реални условия.

Иновативното при EcoFlex, част от серията EcoGeneration, се дължи на аеродинамичната обтекаема форма, която спомага за намаляване на разхода на гориво с до 5%, както и на емисиите въглероден диоксид. Концепцията на цялото полуремарке е за подобряване на ефективността и редуциране на експлоатационните разходи, без компромис с товароносимостта.

Влекачът на DAF – XF и най-новият модел ремаркета на Schmitz – EcoFlex, са предпоставка за по-екологичен и безопасен начин за транспортиране. Компанията EuroSpeed потвърди всички положителни фактори на транспортната композиция, благодарение на преминат полеви тест между Европа и България. Изцяло дигитализираната транспортна композиция премина през едни от най-натоварените пътища в Европа и то под товар, за да бъдат получени реални и максимално ефективни резултати. Целият процес е професионално заснет, за да бъде представен пред всеобща аудитория и да потвърди, че бъдещето в транспортния бранш вече е в България.

„Благодарение на дългогодишните ни професионални отношения с DAF и Schmitz Cargobull, успяхме да докараме бъдещето в България. Ще направим всичко възможно максимален брой желаещи хора да могат да видят от близо новата ни визия или как ще пристигат онлайн поръчките им, транспортирани от нас - безопасно и със значително редуциран карбонов отпечатък“, споделя Николай Рашков от EuroSpeed.

Веднага след официалното откриване на TRUCK EXPO 2022, в 12:00 часа в Пресцентъра на Международен Панаир Пловдив ще бъде премиерата и на специалния филм на DAF, Schmitz Cargobull и EuroSpeed, който представя пътя на най-новия камион от Европа до България. Събитието е отворено за всички желаещи да се запознаят от близо с международния камион на годината и най-иновативното аеродинамично полуремарке.

Събитието се организира в партньорство с Turbotrucks Bulgaria, Schmitz Cargobull Bulgaria и Otp Leasing.

Елате и вижте как изглежда бъдещето в транспортния бранш!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.