1. Начало
  2. Новини
  3. Автомобили за бизнеса
  4. Новата Skoda Fabia пристигна в България модерна и пораснала

Новата Skoda Fabia пристигна в България модерна и пораснала

Новата Skoda Fabia вече може да се разгледа и тества в дилърствата на Skoda у нас. Четвърта генерация на модела пристигна в България и впечатлява с атрактивен външен вид, просторен и функционален интериор, голям багажник, технологично оборудване, ефективни двигатели и високо ниво на безопасност. Новата Skoda Fabia предлага всичко това на много конкурентна цена за нашия пазар цена и се очаква да привлече широк кръг от потребители, които ценят парите си. Клиентите на модела са много разнообразни - от начинаещи водачи до възрастни хора, от живеещи сами до семейства с едно или повече деца.

 

 

Четвъртото поколение на Skoda Fabia е най-просторният автомобил в своя клас с още повече функции за комфорт и множество съвременни системи за безопасност и асистенция. Новата Fabia впечатлява със стилен дизайн, просторен и функционален интериор, модерни технологии за свързаност и многобройни интелигентни решения.

В сравнение с първите три поколения на модела, новата Skoda Fabia е по-голяма и отвън, и отвътре, а теглото е непроменено. Новата Fabia е със 11 см по-дълга и сега нейната дължина достига почти 4,11 метра. Широчината е увеличена с 5 см до 1,78 метра, а междуосието е пораснало с 9,4 см до 2,56 метра. Увеличените размери са допринесли за по-просторния интериор за пътниците, особено отзад, както и за значителното нарастване на обема на багажника с 50 литра. Сега той е 380 литра и е най-големият в сегмента, а със сгънати задни седалки се увеличава до 1190 литра.

 

 

Новата Skoda Fabia се предлага с избор от пет подобрени и икономични бензинови двигатели от последното поколение EVO, които отговарят на стандарта за емисиите Euro 6d. С тези мотори популярният малък автомобил е по-вълнуващ и по-динамичен от всякога. Базовият модел се задвижва от 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател 1.0 MPI с многоточково впръскване в два варианта на мощност – с 65 и 80 к.с. Много по-атрактивни са 1,0-литровите 3-цилиндрови турбомотори 1.0 TSI с мощност 95 к.с., комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия и 1.0 TSI със 110 к.с., съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна автоматична трансмисия DSG с двоен съединител. Най-големият двигател е 1,5-литровият 4-цилиндров агрегат с турбокомпресор 1.5 TSI с мощност 150 к.с., комбиниран стандартно със 7-степенна автоматична скоростна кутия DSG с двоен съединител.

 

 

Новата Skoda Fabia може да се поръча с двузонов климатроник, както и с отвори за вентилация, които да охлаждат пътниците отзад. В гамата на модела дебютират и опции като отопление на волана и подгряване на предното стъкло. За безопасността на пътниците новата Fabia е оборудвана с най-съвременните асистиращи системи и до 9 въздушни възглавници. Колата предлага над 40 практични решения за по-лесна и удобна употреба, като стъргалка за лед в капачката на резервоара с инструмент за измерване на дълбочината на протектора на гумите и чадър във вратата на шофьор.

Новата Skoda Fabia вече се предлага на българския пазар в трите познати нива на оборудване - Active, Ambition и Style. Специалните нива с по-изгодно оборудване са Selection и Edition. У нас цената на модела започва от 27 320 лева с двигателя 1.0 MPI с 65 к.с., а версията 1.0 TSI с 95 к.с. струва минимум 30 660 лева. Комбинацията на задвижване от мотора 1.0 TSI и 7-степенна автоматична скоростна кутия започва от 34 640 лева, а топверсията с 1.5 TSI със 150 к.с. и автоматик DSG струва 38 960 лева.

 

Снимки: Еуратек Ауто

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.