1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Биовино - един от хитовете на тазгодишната изложба „Винария”

Биовино - един от хитовете на тазгодишната изложба „Винария”

Изложението започва на 2 април в Пловдив

Биовино, произведено от екологично чисто грозде, е един от хитовете на тазгодишната изложба „Винария”. Все по-модно става да се пие бяло вино, което набира популярност, твърдят експерти. Пазарният дял на бялото вино е достигнал до 40% само за няколко години, уточняват специалистите, пише "Монитор".

Български изби ще влязат в директна конкуренция с производители на висококачествени вина от Франция и Италия по време на „Винария 2014”, която започва на 2 април в Пловдив. На изложението присъстват модерни малки изби, работещи по модела на Франция и Италия и търсещи друг тип пазарна ниша – тази на висококачествените малки серии със запазените характерни вкусови качества на региона, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

„Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони”, категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК.

Победителите в международната надпревара ще вземат наградите на „Винария” ­ приза „Златен ритон”, златни, сребърни и бронзови медали. Класацията обаче няма да е единствената. Своите оценки ще дават и посетителите в рамките на конкурса „Изборът на потребителя” на 2 и 3 април.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.