1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Евродепутатът Слави Бинев: Условията за регистрация на биопродукти в България са почти неизпълними

Евродепутатът Слави Бинев: Условията за регистрация на биопродукти в България са почти неизпълними

Снимка:

В сектора цари изолация и невъзможност за работа

Евродепутатът Слави Бинев повдигна темата за биоземеделието в Страсбург по повод десетки сигнали от български земеделци, които се оплакват от невъзможността да развиват екологично чисто земеделие в страната.

„В сектора на биоземеделието в България цари пълна изолация и невъзможност за работа” – заяви Бинев пред Информационния център на ЕП. Условията за регистрация на биопродукти са почти неизпълними, което на практика възпрепятства работата на производителите.

Евродепутатът обясни, че помощите за развиване на подобен тип земеделие са само за продукция,  добивана с използване на регистрирани в страната  биопрепарати. Такива  продукти у нас няма. Това отказва желаещите изобщо от развиването на биоземеделие.

„Не може да очакваме решения от хора като Пламен Лазаров - сегашен заместник-изпълнителен директор на „Растителна защита” към Българска агенция по безопасност на храните. Според информацията, подадена към мен, той е имал фирма за препарати, която прехвърля на жена си, след като влиза в администрацията. Това е класически конфликт на интереси” – заяви Бинев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.