1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Организират биопазар във Варна

Организират биопазар във Варна

Събитието се провежда под патронажа на МЗХГ

Днес на входа на Морската градина във Варна жителите и гостите на града ще могат да посетят пазар на родни биологични производители. Той ще бъде съпътстван и от кулинарна демонстрация. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. Целта му е да подпомогне популяризирането на родното производство.

Посетителите на пазара ще имат възможността да се запознаят с богато многообразие от биопродукти, произведени у нас. Голяма част от тях са подпомагани по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Потребителите ще имат възможност да опитат част от продуктите преди да си ги закупят. На пазара ще се предлагат различни пресни сезонни плодове и зеленчуци, плодови оцети, пчелен мед, плодови млека и кефир, вина и много други.

Ути Бъчваров ще води кулинарната демонстрация, която ще се проведе в рамките на пазара. Той ще покаже  предимствата на родните биопродукти. На място ще приготви миди с бяло вино и девесил, а присъстващите ще могат да опитат от ястието.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.