1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Регистърът на биопроизводителите вече е в електронен вариант

Регистърът на биопроизводителите вече е в електронен вариант

Предвиждат се и актуални сертификати за произведените продукти

Обновеният Регистър на производители, преработватели и търговци на земеделски продукти и храни, произведени по правилата за биологично производство е вече в електронен вариант: http://bioregister/ .

Регистърът предоставя актуален списък с информация за био операторите в България по области и с обявените от тях дейности. Потребителите вече ще могат да направят справка за актуалност на дейността на даден производител, преработвател, търговец или вносител, като могат да търсят по име, област или продукт. Предвижда се освен информацията за дейностите на операторите, да се добавят и актуалните сертификати за произведените от тях продукти.

Нова възможност в Регистъра е  подаването на заявления на стартиращите оператори по електронен път. Досега операторите обявяваха започването на дейност, като изпращаха формулярите си разпечатани по пощата, което забавяше целия процес на актуализиране на данните. Възможността за подаване на формуляр по електронен път ще облекчи операторите и ще съкрати  времето за включването им в Регистъра.

Освен базата данни за биологичното земеделие в България на сайта на Регистъра могат да бъдат намерени и основните нормативни документи, регламентиращи всички дейности свързани с биологичното земеделие. Сайтът ще се доразвива и ще предлага и допълнителна полезна информация, както за потребителите на биологични продукти, така и за всеки, който иска да стартира дейност като биологичен земеделски производител, преработвател или търговец.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.