1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Стартира кампания за популяризиране на биопродуктите

Стартира кампания за популяризиране на биопродуктите

Инициативата по проект на МЗХ включва и провеждане на информационни семинари за агроекологичните производители

Поредица от събития за агреокологичните производители предстои да се проведат в страната през оставащите дни на март, както и месеците април и май. Инициативата предвижда провеждане на информационни семинари по най-актуални въпроси, касаещи финансовото подпомагане за агроекологичните производители. Както и събития за промотиране на биопродуктите чрез провеждане на изложби, базари с информационни и дегустационни щандове, в които ще участват биологични производители и производители на традиционни храни от цялата страна.

Първият информационен семинар, част от тази кампанията, която се осъществява по проект на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), ще се проведе утре – 28 март, в град Панагюрище. Събитието има за цел да представи най-актуалните новини по мерките от Ос 2 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2007-2013 г.).

През първата седмица на април информационни дни - семинари за агроекологичните производители ще се проведат и в градовете Казанлък, Тетевен, Априлци и Габрово.

Като част от кампанията до края на април ще бъде проведен и празник на открито чрез изложбени и дегустационни щандове на биопродукти в София. Изложба – базар  на биологични и традиционни храни  ще се проведат и през месец май в  Русе, Благоевград и Стара Загора. Ден на агроекологията и отворен ден на фермата ще бъде организиран в Троян и Смилян. В Мало Бучино ще се проведе ден на отворените врати на биологична мандра. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.