1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. В Ямбол се проведе бизнес-форум, посветен на биопроизводството

В Ямбол се проведе бизнес-форум, посветен на биопроизводството

Той е част от програмата на предстоящото честване на Деня на Земята

Бизнес-форум, посветен на създаването на малки предприятия за преработка на селскостопанска продукция събра агробизнесмени, производители и представители на неправителствения сектор и на институциите от Ямбол и региона. Форумът е част от програмата на предстоящото честване на Деня на Земята – празникът на община Тунджа.

Новите възможности пред селскостопанските производители и перспективите за развитието на биологичното производство беше основна тема на дискусия по време на форума. Преподавателят в Тракийския университет проф. Иван Върляков, който ръководи и Регионалната асоциация на общините „Тракия“, представи най-сериозните аргументи пред развитието на биопроизводството и шансовете за стопаните от Община Тунджа.

Срещата отдели внимание и на подготовката на новата общинска Стратегия за водено от общностите местно развитие и партньорството с предприемачите от аграрния сектор.

Окончателният вариант на новата Стратегия трябва да бъде готов до края на месец май, тя ще бъде приета след обществено обсъждане.

Бизнесът-форумът, организиран от Община Тунджа, е традиция, чийто ефект се отчита и от
производителите, и от представителите на неправителствените организации в региона. Десетото поредно издание на срещата се проведе в навечерието на празника на Общината – Деня на Земята 22 април.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.