1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Заместник-министър Маринов посети българския щанд на Международното изложение за биологични продукти BioFach 2020

Заместник-министър Маринов посети българския щанд на Международното изложение за биологични продукти BioFach 2020

В тазгодишното изложение участват 20 български компании, производители на биологични стоки, както и Българската асоциация за биопродукти

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов посети българските производители на най-голямото Международно специализирано изложение за биологични продукти BioFach 2020. To се провежда за 31-ва поредна година в град Нюрнберг, Германия. В тазгодишното изложение участват 20 български компании, производители на биологични стоки, както и Българската асоциация за биопродукти. Посетителите могат да дегустират едни от най-качествените български млечни продукти, пчелен мед и сладка, плодови сокове, био-вина, както и да тестват козметика от българска роза и лавандула.
BioFach е един от най-големите световни панаири за биологични продукти. На него се представят над 2000 изложители от цял свят.

В рамките на посещението си Чавдар Маринов взе участие в конференция на тема: ,,Политиката за биологично производство в централна и източна Европа", с аспект върху подпомагането на сектора чрез стратегическите планове на държавите-членки. Той представи политиките на страната ни в областта на биологичното производство.

По време на посещението си в Нюрнберг, Чавдар Маринов проведе среща и с представители на федералното министерство на прехраната и земеделието. На нея бяха обсъдени технически аспекти по отношение на контрола и надзора в биологичното производство, както и възможностите за обмяна на опит. По-късно разговаря и с представители на ALP -Агенция за аграрен маркетинг на федерална провинция Бавария относно механизмите за промотиране на земеделски продукти в ЕС и трети страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.