1. Начало
  2. Новини
  3. Екология
  4. Министерството на околната среда и водите е основен партньор в кампанията „Да изчистим България заeдно“

Министерството на околната среда и водите е основен партньор в кампанията „Да изчистим България заeдно“

В деня на почистването експерти в МОСВ и РИОСВ ще обобщават информация за събраните количества отпадъци

Министерството на околната среда и водите е основен партньор на инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“. Мащабната доброволческа кампанията ще се проведе на 17 септември (събота). Тя цели да изгради обществена чувствителност към опазването на околната среда.

Министърът със своя екип и служители на МОСВ, ПУДООС, ИАОС, НДЕФ, 15-те регионални инспекции, 3-те национални парка и 4-те басейнови дирекции ще се включват в почистването.

С финансовата подкрепа на МОСВ чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) са осигурени 40 хил. чувала и 40 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба. На областните управи са раздадени 3500 бона за гориво за транспортиране на събраните отпадъци.

В деня на почистването експерти в МОСВ и РИОСВ ще обобщават информация за събраните количества отпадъци. Те ще се депонират на Регионалните системи за управление на отпадъците (РСУО).

 В рамките на кампанията общините са освободени от дължимите отчисления и обезпечения по Закона за управление на отпадъците за количествата депонирани отпадъци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.