1. Начало
  2. Новини
  3. Екология
  4. Природозащитна кампания търси Климатични шампиони

Природозащитна кампания търси Климатични шампиони

Кампанията предвижда повече от 100 малки действия и предизвикателства, с които децата мога да се включат

Cartoon Network кани децата в България да се присъединят към битката срещу климатичните промени, като се регистрират да бъдат Климатични шампиони. Главната платформа на инициативата е чисто новата уебстраница, създадена специално за децата, желаещи да дадат своя принос за справянето с климатичната криза. Чрез изпълняването на малки предизвикателства, те имат реалната възможност да помогнат за превръщането на света в едно по-добро място за живот.
 
Кампанията на Cartoon Network Климатични шампиони е проектирана в сътрудничество със световната природозащитна организация WWF.
 
В сърцето на кампанията стои сайтът cartoonnetworkclimatechampions.com/bg-bg. Той предлага на децата безопасно място, на което да научат повече за климатичните промени докато се вдъхновяват от други млади природозащитници по света, решили да предприемат позитивни действия в тази посока. Най-важното е, че сайтът дава шанс на децата да предизвикат промяната сами – чрез дневни предизвикателства, специално замислени да ги мотивират да променят неща у дома, в училище, в техните общности и в заобикалящата ги среда.
 
Активностите са разпределени по теми, като някои от тях се фокусират върху ключови за опазването на природата дати, като например: Световния ден на околната среда – 5 юни и Световния ден на океаните – 8 юни. С успешното изпълнение на предизвикателствата, Климатичните шампиони получават дигитални награди за виртуалната градина, за която се грижат.
 
Кампанията предвижда повече от 100 малки действия и предизвикателства, с които децата мога да се включат, както и забавни тестове, игри и видеа. Те могат да проследяват прогреса си чрез глобална карта на активността, която автоматично се обновява с изпълняването на всяко едно действие.
 
Картата показва как Климатичните шампиони правят положителни промени както в България, така и по света. С това кампанията цели създаването на общество от активни млади хора, обединяващи сили за спасяването на климата и съхраняването на планетата за следващите поколения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.