1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ДПП „Рилски манастир“ представи резултати по трансграничен проект

ДПП „Рилски манастир“ представи резултати по трансграничен проект

Общата стойност на проекта е в размер на 77 159,84 евро

Днес, 14 октомври в голямата зала на Община Рила се проведе финална пресконференция за представяне на извършените дейности и постигнатите резултати по проект „Природа за хората и хора за природата”  по Програма  за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Бивша Югославска Република Македония. Водеща организация по проекта е Дирекция на Природен парк „Рилски манастир” към Изпълнителна агенция по горите, а партньор  по проекта е екологично дружество „Планетум” от гр. Струмица.

Основните цели са укрепване на междуведомственото сътрудничество между двата региона в областта на опазването на околната среда и устойчиво развитие на туризма.

Пред местната общественост бяха оповестени резултатите от проведените по проекта редица обучения на предварително подбрани целеви групи от Р Македония, както и проведения практически семинар в Р България за развитие на екологичен и устойчив туризъм. Тези обучения дадоха възможност на участниците да представят техните собствени инициативи и да разработят проектни предложения, с които да кандидатстват за финансиране в бъдеще.

Общата стойност на проекта е в размер на 77 159,84 евро, а продължителността му 18 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.