1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горските инспектори от РДГ- Бургас съставиха 14 акта за незаконна дървесина в село Русокастро

Горските инспектори от РДГ- Бургас съставиха 14 акта за незаконна дървесина в село Русокастро

Задържани общо 37 пространствени кубически метра дърва за огрев

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас са съставили 14 акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Нарушенията са констатирани при извършване на рутинна проверка на територията на община Камено, село Русокастро. Проверяващите установяват в частни дворове дървесина, която не е маркирана и за нея няма издаден превозен билет. Задържани общо 37 пространствени кубически метра дърва за огрев от бряст и полски ясен. След подаване на сигнал до РУ на полицията в гр. Камено горските инспектори съвместно със служителите на реда започват проверка за установяване на произхода на дървесината и точното местоположение на нейното добиване.  

Работата по случая продължава.  

Служителите на РДГ-Бургас и РИОСВ - гр. Бургас са извършили и съвместна проверка в района на природна забележителност "Пещери и извори на р. Младежка"  на територията на Природен парк „Странджа“ за изхвърляне на отпадъци на неразрешени места, незаконни сметища и нерегламентирано къмпингуване. Не са установени нарушения.

За четири дни горските служители от РДГ-Бургас са съставили общо 17 акта по Закона за горите. Проверени са 127 товарни моторни превозни средства, 38 обекти за добив на дървесина, 19 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, ловци, риболовци, физически лица.

До края на месец март са предвидени съвместни проверки на РДГ- Бургас и с други институции, като Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Министерство на вътрешните работи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.