1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори от ИАРА Силистра и Русе са хванали лице, превозващо незаконно над 80 кг риба

Инспектори от ИАРА Силистра и Русе са хванали лице, превозващо незаконно над 80 кг риба

На нарушителя са съставени 2 акта

По сигнал, инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра и Русе съвместно с мобилна група на Регионална дирекция „Гранична полиция” гр. Русе и служител на Гранично полицейско управление гр. Силистра са извършили проверка в местността „Боаза” гр. Тутракан. В района е спрян лек автомобил марка „Мазда 323 F” за проверка, управляван от лицето Л. С. К. от гр. Тутракан. При оглед на автомобила се установява, че лицето превозва в багажника чували с риба от вида карагьоз /дунавска скумрия/ и мрежен уред от найлон.

Инспекторите на ИАРА са претеглили количеството риба, което е с общо тегло 83 кг, а мрежата е с дължина 100 метра и размер на окото 32 мм и с нея е извършен риболова. На нарушителя са съставени 2 акта за улов на риба по време на забрана и превоз на риба с неспециализиран транспорт.

Рибата е конфискувана и дарена от инспекторите на ИАРА Силистра на църковното настоятелство към Доростолската митрополия по случай празника Свети цар Борис-Михаил покръстител Български.

Инспекторите на ИАРА са извършили проверка и по река Дунав срещу остров Радецки /гр. Тутракан/. В канала до помпена станция е открита мрежа от капрон с размер на окото 12 мм и дължина 50 метра. Тя е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.