1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Незаконна сеч на 700 дървета общинска собственост, установиха от РДГ София

Незаконна сеч на 700 дървета общинска собственост, установиха от РДГ София

Работата по случая продължава

Екип на Регионална дирекция по горите – София установи незаконна сеч на 689 бр. черен бор и 9 бр. бук при проверка в четири подотдела, общински и части гори в землището на с. Дружево, община Своге. Инспекторите констатирали, че дърветата са без позволителни за сеч и контролна горска марка. Общият размер на нарушението е 353 пл. куб. м. За установеното нарушение е съставен констативен протокол. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.

За периода от 21 юни до 27 юни 2021 г. от служителите в регионалните дирекции по горите в цялата страна са извършени общо 4485 проверки. Проверени са 351 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина; 743 сечища, от които почти половината в насаждения с извеждани възобновителни сечи или с възраст над 80 години; 1866 превозни средства, транспортиращи дървесина, 306 риболовци, 1172 физически лица. 

Съставени са общо 68 констативни протокола и 108 акта за установени нарушения, от които 103 бр. по Закона за горите, 4 по Закона за лечебните растения и 1 бр. по Закона за рибарството и аквакултурите. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.