1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Поздравления за малките „Посланици на гората“ от Шуменския регион!

Поздравления за малките „Посланици на гората“ от Шуменския регион!

Децата научиха защо трябва да пазят гората от пожари, какви диви животни се срещат в Североизточна България и колко време е нужно, за да порасне едно дръвче

Деца от Шумен и региона отбелязаха Седмицата на гората като се запознаха с филмчета за горите и горската професия, предоставени от ДПП "Шуменско плато" и Североизточно държавно предприятие.

Малчуганите от детските градини: „Космонавт“, “Конче вихрогонче“, „Брезичка“, „Пчелица“ „Братя Грим“ в Шумен и Детската градина в с. Живково научиха защо трябва да пазят гората от пожари, какви диви животни се срещат в Североизточна България и колко време е нужно, за да порасне едно дръвче.

Децата създадоха прекрасни творби от природни материали, нарисуваха иглолистни и широколистни фиданки, както и горски животни, които се срещат в Природен парк „Шуменско плато“.

Посланици на гората станаха и ученици от втори и четвърти клас от СУ „Панайот Волов“ в Шумен, а шуменски спортисти залесиха фиданки на платото, като в акцията се включиха най-малките членове на Клуб по ориентиране „Мадарски конник“.

Чрез Община Търговище бяха разпространени видеоматериали и презентации за децата, изготвени от  специалистите от  Държавно горско стопанство - Търговище, които да се ползват от всички учебни заведения в Общината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.