1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Практически уроци по лесовъдство в гр. Батак

Практически уроци по лесовъдство в гр. Батак

Събитието се състоя в местност „Друма“, землището на гр. Батак и имаше за цел да запознае бъдещите лесовъди с основните практически умения при работа в гората

Лесовъди, горски педагози от Регионална дирекция по горите – Пазарджик и Държавно горско стопанство – Батак проведоха урок по лесовъдство с 15 ученика от 10-ти и 11-ти клас на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Стефан Божков“ гр. Батак, специалност „Горско и ловно стопанство“. Мероприятието е част от инициативата „Горска класна стая“.

Събитието се състоя в местност „Друма“, землището  на гр. Батак и имаше за цел да запознае бъдещите лесовъди с основните практически умения при работа в гората. Учениците се запознаха със здравословните и безопасни условия на труд при работа на терен, както и с противопожарните мероприятия в горските територии. Те работиха със специализираните уреди за измерване на височина, диаметър и участваха в демонстрации при поваляне на дърво. 

По време на практиката се дискутираха въпроси по маркирането и извеждането на групово-постепенна сеч и други, свързани със стопанисването на горите и тяхното значение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.