1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Служители на РДГ- София съставиха 15 акта за нарушения на Закона за горите

Служители на РДГ- София съставиха 15 акта за нарушения на Закона за горите

Проверяващите са задържали и два автомобила

Служители на Регионална дирекция по горите – София съставиха 15 акта за нарушения на Закона за горите през последните десет дни. Горските инспектори са извършили повече от 400 проверки по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча в териториалния обхват на дирекцията. 

Обект на проверките са складове  за съхранение, преработка и търговия с дървесина, сечища, моторни превозни средства и физически лица.

По-голяма част от нарушенията са разкрити при проверка на складове за съхранение и преработка на дървесина в гр. София, село Врачеш, община Ботевград и село Доспей, община Самоков. Санкциите са наложени заради пропуски в системата за видеонаблюдение на обектите и липса на записи.

Проверяващите са задържали и два автомобила, натоварени с дърва за огрев без марка и превозен билет в землището на с. Владо Тричков, общ. Своге и в землището на с. Врачеш, общ. Ботевград. 

Горските служители са съставили три акта на физически лица за съхранение на незаконни дърва за огрев в гр. Златица и гр. Долна Баня.

При извършените проверки, актове са наложени на трима собственици на превозни средства, транспортиращи дървесина заради неработещи GPS устройства.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.