1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В РДГ - Пловдив официално беше открита Седмица на гората

В РДГ - Пловдив официално беше открита Седмица на гората

По традиция се връчиха наградите на най-изявените лесовъди и служители по контрола върху дейностите по опазването на горските територии за 2021 година

В Регионална дирекция по горите - Пловдив вчера официално беше открита Седмица на гората – 2022 г. На  тържественото  събитие присъстваха  директори  и служители на горски и ловни стопанства, Горска  семеконтролна станция – гр. Пловдив, бивши служители в горските структури, ветерани - лесовъди и представители на Регионалния съюз на лесовъдите – гр. Пловдив.

Приветствие към лесовъдската колегия и гостите, отправиха инж. Мирослав Димитров – директор на РДГ - Пловдив и инж. Никола Каварджиков - председател на Регионалния съюз на лесовъдите – гр. Пловдив.

По традиция се връчиха наградите на най-изявените лесовъди и служители по контрола върху дейностите по опазването на горските територии за 2021 година. 

Призът „Лесовъд на годината-2021 г.” за регион Пловдив бе присъден на инж. Александър Дюлгеров – гл. експерт в РДГ - Пловдив.

Негови подгласници станаха инж. Вили Бъчваров – лицензиран лесовъд на частна практика, класиран на  второ място и инж. Златан Механджийски – зам. директор на ДГС - Асеновгард, класиран на трето място.

Призът - „Служител по контрола за-2021 г.” за регион Пловдив получи  Живко Жеков – горски инспектор в РДГ – Пловдив, който се класира и на второ място на проведения конкурс на  национална ниво.

Негови подгласници са Благой Ташков и Сали Чолаков – горски инспектори в РДГ – Пловдив, класирани съответно на второ и трето място.

Тази година призът „За цялостен лесовъдски принос” бе връчен на инж. Никола Каварджиков - председател на Регионалния съюз на лесовъдите.

Наградата „За значителен принос за популяризиране и повишаване имиджа на лесовъдската професия” получи  инж. Мирослав Димитров – директор на РДГ-Пловдив.

След тържествената част гостите се отправиха към дендрариума на РДГ – Пловдив, където залесиха фиданки от бреза и смърч, с които допълниха видовото разнообразие.

На паметната плоча, поставена в чест на „130 години от създаването на горската служба и горското дело в Пловдивския край” бяха поднесени цветя, с което колегията засвидетелства своето уважение и преклонение пред паметта на всички лесовъди и горски служители от различните краища на България, отдали живота си за горското дело. 

rdg-plovdiv-agrobg

В словата си инж. Мирослав Димитров и  инж. Никола Каварджиков припомниха, че българският лесовъд, със своя висок професионализъм, всеотдайност и гражданска доблест е заслужил уважението и признанието на обществото още в края на XIX и началото на XX век., като лесовъдската колегия и днес не забравя стореното в миналото и се старае да продължава традициите за умножаване и опазване на българските гори и в наши дни.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.