1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. WWF превърна бунище в гора – истински подарък за природата

WWF превърна бунище в гора – истински подарък за природата

Създаването на истинска гора не започва и не свършва с посаждането на фиданките. Истинската, естествена гора не е просто сбор от дървета на едно място. Тя е уникален жив организъм. Множество от различни видове дървета и растения, животни и птици, насекоми и гъби. Само природата може да го създаде по този начин. За нас остава единствено да се учим от нея и да й подражаваме.

Eкипът на WWF постигна нещо нечувано досега. Постави началото на нова гора като засади фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище. След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на река Марица.

Обществото иска да има повече залесявания, защото важно да се засаждат дръвчета. Така е. Но трябва да бъде по правилния начин. От WWF знаят кой е той.

През последните 10 години са засадени над половин милион дръвчета в цялата страна. Помогнете да продължават като станете редовен дарител – онлайн или с sms абонамент.

Цената на месечния sms е само 5 лв. Изпратете текст DMS GORA на телефон 17777, а после отговорете с DA на призива за редовно дарение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.