1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Законови промени за забрана на сделки със заменки, ще внесе СДС

Законови промени за забрана на сделки със заменки, ще внесе СДС

Снимка:

От 2003 г. до 2009 г. са направени 192 заменки

СДС ще внесе законови промени за спиране на разпоредителните сделки с имоти, придобити със заменки от горския фонд или земеделски земи. Това съобщи лидерът на партията Мартин Димитров, предаде dariknews.bg.

Диана Костовска от Българското дружество за защита на птиците съобщи, че от 2003 г. до 2009 г. са направени 192 заменки, като само за последния възможен ден - 23-ти януари са осъществени 25 такива. Най-ниската цена е била 11 стотинки за кв.м. за миналата година. Преди това е стигала 2 лева и 45 стотинки. "Най-ниската цена, на която е заменена земя е оценена на 7 стотинки за квадратен метър, това е в района на Кърджали, 2005 година. Най-високата цена е 28,58 лева, изобщо за всички заменки, в района на Варна, за миналата година. за същия период пазарната цена е била около 600 евро на квадратен метър. По-фрапиращи са цените за 2009 година, най-ниската цена е била 11 стотинки в района на Нова Загора. Цена от 2,42 лева до 5,19 лева в района на Панчарево", коментира Костовска.

Димитров твърди, че нищо не струвало 11 стотинки за квадратен метър, "един квадратен метър балатум е 10 лева". "Това държавна помощ ли е, или не е държавна помощ?! Естествено, че е държавна помощ", допълни Мартин Димитров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.