1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Започна продажбата на живи елхи от ДГС „Търговище“

Започна продажбата на живи елхи от ДГС „Търговище“

Снимка:

Глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лв. за физическите лица и от 100 до 5 000 лв. за юридическите

От днес, 8 декември, започва продажбата на живи елхи от ДГС „Търговище“. Дръвчетата могат да бъдат закупени от сградата на горското. Продажбата им е част от кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“, а набраните средства ще бъдат използвани за лечението на петгодишно момиченце. То страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата ще бъдат дарени по 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка.

Североизточно държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, организира благотворителна продажба на коледни дръвчета във всяко от стопанствата към областните градове.  Желаещите да си закупят елха могат да го направят и в ДЛС „Балчик”, ДЛС „Шерба”, ДГС „Суворово” и ДГС „Върбица”.

Миналата година благотворителната кампания на МЗХ, в която се включиха държавните горски предприятия, събра 35 000 лв. Дарените средства бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

 

Етикети елха, продажба, ДГС
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.