
Храни, Напитки, Здраве
АГРО БГ - Новини, Агро Видеа и предстоящи събития свързани с Производството, Отглеждането и Консумацията на Здравословни Храни


Третират риба тон с препарати, за да изглежда прясна
Зачестиха случаите, при които рибата се подлага на обработка с нитрит

Българите продължават да предпочитат произведената в страната бира
Това стана ясно в рамките на Второто издание на Националната бирена академия
Национална кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"
Омбудсманът Мая Манолова и студенти участваха в инициативата
За какво да внимават потребителите в месеца на Великденските празници?
Основен проблем при козунаците е използването на консерванти
Възможен ли е български винен маркетинг борд?
Целта е вината ни да са разпознаваеми на външни пазари
Френските храни с етикет за полезност
Предложението за подобна маркировка на храните беше внесено още през 2017 година
Детското хранене става акцент на изложбата „Фудтех 2019“
Здравословните тенденции са основна тема и на международна конференция за храните на 22 февруари
Магазините без опаковки са все по-популярни
Предлагат се най-различни хранителни продукти, както и стоки за бита
Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци
Целта е повишаване вниманието на децата от детските градини върху факта, че храната е ценен ресурс
БАБХ няма информация до нашата страна да е стигнало част от полско месо от болни крави
Към момента полицията проверява и други кланици в района на град Остров Мазовецка
Сдружение „Храни и напитки България“ е категорично против двойните стандарти в качеството на храните
От сдружението приканват законодателите да извършат по-добър анализ на различните нормативни възможности

Пловдив ще бъде домакин на семинар „Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“
Събитието ще се проведе в периода 14-17 май 2019 г.

Омбудсманът ще представи гражданска петиция срещу двойния стандарт при храните
Това ще се случи във вторник на изслушване в комисията по петициите в ЕП в Брюксел
Сирената намаляват риска от алергии
Изследването е проведено от Националния институт за аграрни науки на Франция
Яжте по-малко говеждо, за да сте по-здрави
Световното производство на говеждо месо допринася чувствително за вредните емисии