1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ разполага с компетентна лаборатория за изследване на наличието на вода в пилешкото месо

БАБХ разполага с компетентна лаборатория за изследване на наличието на вода в пилешкото месо

Снимка:

Това заяви заместник-директорът на агенцията Венцеслава Тасева

Заместник-директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Венцеслава Тасева отхвърли твърденията на производителите на пилешки продукти, че в България няма компетентна лаборатория, която да установява коректно наличието на вода в пилешкото месо.

„Производителите нямат правилна информация. В БАБХ имаме такава лаборатория и тя функционира от години”, каза Тасева, цитирана от Агенция “Фокус”.

„Ние сме обявили пред Европейската комисия, че това е българската лаборатория за контрол на съдържание на вода в птиче месо. Всяка една страна членка на ЕС е задължена да има такава лаборатория и още към датата на присъединяване в ЕС – 2007 г., България е обявила тази лаборатория. Тя е структура към БАБХ, аз предполагам, че има други акредитирани частни лаборатории в страната, които извършват изследвания по този показател, който не е сложен”, допълни Тасева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.