1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. „БулевАРТ на вкусовете“ събира почитателите на street food през октомври

„БулевАРТ на вкусовете“ събира почитателите на street food през октомври

4-дневният столичен фест е логично продължение на платформата Сетива без граници в рамките на Международните хранителни изложения

Ценител сте на добрия вкус? Обичате качествените street food предложения, шоколадовите изненади, коктейлите и крафт напитките? Ако отговорът е „да“, то събитието „БулевАРТ на вкусовете“ е място, което си струва да посетите. Фестът, който ще стартира на 5 октомври в София, е плод на много усилия, вложени от екипа на Интер Експо Център.

„БулевАРТ на вкусовете“, чиито врати ще са отворени от 5 до 8 октомври, е логично продължение в развитието на платформата Сетива без граници, утвърдена от Интер Експо Център през последните години. Форматът е единствен за страната ни. Съчетава кулинарен фест с провеждането на мегабранда на Международните хранителни изложения. Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд&Дринк и Салон на виното събират у нас хиляди представители на хранително-вкусовия сектор от цял свят.

Както можем да се досетим от името, „БулевАРТ на вкусовете“ съчетава идейна храна от различни краища на света с улично изкуство. Фестът ще посреща в духа на града и оживените централни пешеходни зони. Така, както във всяко космополитно кътче по света, така и тук площадчетата и малките улички ще приютят street food – магьосници. Изкушаващите предложения от улична храна ще бъдат миксирани с много екзотични и гурме продукти, шокоизненади, сладолед. На китните щандчета ще опитваме в приятна компания коктейли, крафт напитки, подбрани ароматни кафета. И както повелява на арт пространствата и на най-забележителните местенца във всеки град, всичко това ще е „облечено“ в прекрасните изпълнения на артисти и улични музиканти.

За сетивата няма граници

Да, за сетивата няма граници. „БулевАРТ на вкусовете“ е доказателство, че можем да бъдем там, където пожелаем.. Фестът ще ни срещне с много български вдъхновители и чуждестранни участници от Италия, Гърция, САЩ, Република Корея, Полша, Аржентина. Ще можем да опитаме току-що приготвени храни от три континента.

И като за финален щрих – ще има специална зона „Шоколад“, „Остров“ на храни със защитени наименование и географско указание, както и Green Line - пространството за продукти от лечебни и ароматни растения.

Заявката, която създателите на „БулевАРТ на вкусовете“ дават, е повече от вдъхновяваща и изкушаваща. Затова почитателите на street food с интерес очакват да настъпи 5 октомври, Международните хранителни изложения да започнат, а фестът в София да отвори врати.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.