1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Френски собственици на ресторанти недоволстват срещу навика на клиентите да снимат ястията

Френски собственици на ресторанти недоволстват срещу навика на клиентите да снимат ястията

Снимка:

В някои френски ресторанти на входа вече има надпис, че снимането е забранено

Френски собственици на ресторанти надигнаха глас срещу навика на клиентите да снимат блюдата, които им се сервират, после да качват снимките в интернет и да коментират някой път негативно ястието, пише Франс прес цитирани от Дарик радио.

В някои френски ресторанти на входа вече има надпис, че снимането е забранено, какъвто обикновено има на входа на църкви или музеи.

Жил Гужон, главен готвач в ресторанта Страноприемницата при стария кладенец в град Фонжонкюз, в югозападна Франция, смята, че снимките на неговите ястия, качвани в интернет лишават клиентите от изненадата да видят на живо ястията. Той допълва, че снимките, направени често пъти със смартфона, са с лошо качество и така ястията изглеждат невзрачни, а трудът на главния готвач не е представен в най-добрата светлина. Освен това снимането на блюдата е до известна степен и кражба на интелектуалната собственост на главния готвач, смята Гужон.

Не всички френски готвачи и собственици на ресторанти обаче са против правенето на снимки на блюдата им.

Според Давид Тулен, който откри ресторант в Париж през декември, снимките правят безплатна реклама на заведението му и дори клиенти от Нова Зеландия познават кухнята му благодарение на кадрите, качени в интернет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.