1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. И тази зима в Дупница ще има обществена трапезария

И тази зима в Дупница ще има обществена трапезария

Снимка:

99 души ще получават топъл обяд

И тази зима в Дупница ще има обществена трапезария. Общината е одобрена за доставчик на социалната услуга, която ще се реализира в периода от 1-ви октомври 2012 год. до 30 април 2013 год. 99 души ще получават топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб.

Целевата група на проекта обхваща лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, както и скитащи и бездомни деца и лица.

Документи се подават до 26 септември в деловодството на община Дупница. Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която е включен и представител на Дирекция „Социално подпомагане" - Дупница. Услугата ще се предоставя, както и досега от Домашен социален патронаж, информира Дарик радио.

Предвижда се предоставяне на разнообразно меню, отговарящо на критериите за здравословно хранене. Дейностите се финансират сто процента от Министерството на труда и социалната политика - Фонд "Социална закрила", след спечелен проект през 2009 год.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.