1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. МЗХ публикува първия брой на Информационен бюлетин по безопасност на храните

МЗХ публикува първия брой на Информационен бюлетин по безопасност на храните

Документът е предназначен да улесни работата на експертите и научните среди

Първият брой на Информационен бюлетин по безопасност на храните и фуражите и здравеопазване на животните публикува вчера, 1 февруари, Министерство на земеделието и храните. Бюлетинът съдържа нормативни документи от европейското законодателство в съответните области и е разработен от Дирекция „Здравеопазване на животните и безопасност на храните”.

Документът е предназначен да улесни работата както на експертите, осъществяващи официален контрол по хранителната верига и научните среди, свързани с хранителния сектор, така и всички браншови организации, уточнява д-р Галя Костадинова, директор на Дирекция „ЗЖБХ” в Министерство на земеделието и храните.

В бюлетина са поместени цели текстове на регламенти, прилагащи нормативни актове, нотификации, решения на ЕС в областта на безопасността на храните и фуражите, здравеопазване на животните и хуманното отношение към тях, ГМО и здраве на растенията. Документите могат да бъдат намерени като отделни файлове в електронния вариант на бюлетина.

Първият брой на бюлетина обхваща документи, издадени и публикувани в периода 1 - 31 януари 2012 г.

Периодичността на бюлетина ще зависи от обема на публикациите в Official Journal на ЕК. Първоначалният замисъл е бюлетинът да излиза ежемесечно, но вероятно при по-интензивни публикации от страна на Комисията, ще бъде издаван два пъти в месеца.

Издаването на първия брой на бюлетина съвпада с 10-годишнината на Европейския орган по безопасност на храните.

Пълен текст на бюлетина може да се намери на страницата на Министерство на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.