1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Нов фермерски пазар, всяка събота в центъра на София

Нов фермерски пазар, всяка събота в центъра на София

От днес София си има нов фермерски пазар. Десетки български производители на храни, напитки и козметика се включиха в инициативата. На територията на най-стария столичен пазар – Женския – всяка събота ще се събират фермери, за да предлагат собствената си продукция. Някои от тях ще пътуват от другия край на България всяка седмица, за да представят пред софиянци и гости на града своята стока.

Фермерският пазар ще подкрепя стартиращи български фермери и занаятчии, иновации и идеи, свързани с националното ни гастрономическо наследство. Организатори са Фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД. В първия ден от инициативата участваха  близо 50 участници – малки стартиращи български ферми и занаятчии.

Платформата на фермерски пазар „Пендара“ е с капацитет над 100 участници, разделени в два блока и три продуктови зони – „Плодове и зеленчуци“, „Млечни и месни“ и „Други храни и напитки“. Всички производители ще бъде разположени на Женски пазар в пространството между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”.

Всяка събота новият фермерски пазар ще се превърне във фестивал на храната. Организаторите предвиждат много кулинарни демонстрации, ателиета за деца,  дегустации и други изненади.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.