1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Нови 238 учебни заведения ще участват в схемата „Училищен плод”

Нови 238 учебни заведения ще участват в схемата „Училищен плод”

Одобрение от втория прием получиха 135 от общо 138 кандидати

Нови 238 учебни заведения, които обхващат 22 859 деца – от детски градини и ученици до ІV-ти клас включително, ще участват в схемата „Училищен плод” през втория срок на учебната 2011/2012. Това съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ).

Одобрение от втория прием по схемата получиха 135 от общо 138 кандидати. Информация за подаване на заявки за плащане, както и списъците с одобрените и неодобрени кандидати са публикувани на електронната страница на фонда www.dfz.bg.

Кандидатите по схемата са обособени в три групи. В първата влизат учебните заведения, a втората група обхваща еднолични търговци, юридически лица и организации на производители. В третата попадат общините и учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

При първия прием по схемата, който обхваща и двата учебни срока, бяха одобрени 301 кандидати. Така през първия срок близо 100 000 деца от 709 училища получиха плодове и зеленчуци.

Схемата „Училищен плод” е част от политиката на ЕС за подобряване на общественото здраве. Тя се прилага на територията на цялата страна в рамките на учебната година. Бюджетът й е над 3.6 млн. лева, а средствата се осигуряват от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.