1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Ол инклузив или… гол инклузив?

Ол инклузив или… гол инклузив?

Четири от всеки пет нашенци не искат да почиват на родното Черноморие, показаха резултатите от анкетата на AGRO.BG

Лятото е в разгара си, време за отпуска(ане). Кой на море, кой на планина, кой на ранчто, или в краен случай – на някой градски басейн, може и в парка край града. Сезонът на дините. Или поне – на мързела. То в тези жеги човек за какво друго да мисли – за работа нещо не ти идва музата, все морските вълни, прохладният бриз и чайките са ти в главата. Или стръмните скали, боровите гори и кристалните ручеи. Това – според личните предпочитания. Но в никой случай – прашните улици на големия град, натовареният трафик и задръстванията на светофарите.

Съвсем естествено, по това време на годината е жътвата не само на земеделските стопани. Но и на туристическия бранш. Родните хотелиери отново се надпреварват да предлагат оферти – коя от коя по-примамливи. Какво да се прави – конкуренцията е безмилостна, а и все пак – да не забравяме – криза е! А и като видиш повече от изкусителните цени – как няма да ти се прииска да заделиш едно перо от бюджета си, колкото и да е оскъден, та да се почувстваш за малко човек. Пък и да изкараш няколко романтични дни с половинката си някъде край морския бряг.

А офертите на пръв поглед наистина си заслужават. Ол инклузив за 30-40 лева на ден? Те това го няма никъде! Звучи като фантастика, но си е така. Ако някой все още се чуди какво ще рече това – да уточним какво ще рече това. Като правило пакетът включва безплатно ползване на басейн, чадъри, шезлонги. По принцип тази система включва трите основни хранения на блок маса, местни безалкохолни и алкохолни напитки през целия ден, междинни хранения (сладоледи, сандвичи, сладки)... накратко – пълно обслужване, което заплащате предварително. Изгодно, нали?


Да, но на такива ниски цени… Не защото ние, българите сме много мнителни и все очакваме да има някаква уловка, когато нещо изглежда нереалистично евтино и изгодно. Просто наистина в случая има нещо гнило в Дания. При най-атрактивните цени на родните оферти храната, която ще получите при „ол” излиза от 3 до 5 лв. на ден, са изчислили специалистите. Какво получаваме реално срещу това? След масираните проверки на Агенцията по храните, се оказа, че много хотели по родното Черноморие тайно ни пробутват продукти с изтекъл срок на годност, или с неизвестен произход и неясни качества. Дори самият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов от ефира на Би Ти Ви попита зрителите какво си представят, че ядат, когато плащат по 3 лева за храноден.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.