1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Открити са нарушения в консервни предприятия в Пазарджишко

Открити са нарушения в консервни предприятия в Пазарджишко

От установените нарушения 36 са свързани с организацията на труда и управлението

По време на проверки, извършени от инспекторите от Областна инспекция по труда в Пазарджик в предприятия за производство и консервиране на плодове и зеленчуци, са отчетени 95 нарушения за отстраняването, на които са дадени и толкова предписания. Това съобщи на пресконференция новият директор на Областната инспекция по труда в Пазарджик Мария Пъпанова.

От установените нарушения 36 са свързани с организацията на труда и управлението, десет са за осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, 12 за хигиената на труда, а 37 са свързани с трудовоправни отношения. В предприятията за производство и консервиране на плодове и зеленчуци основните проблеми са, че в голяма част от тях липсват аварийни планове и предвидени мерки за недопускане на производствени аварии. В голяма част от тях е констатирано, че няма точно регламентиране на работното време и начина за неговото отчитане. Не е установен и ред за изплащане на допълнителни трудови възнаграждения на работниците. Като цяло проверките в този сектор ще продължат и през следващата година особено в активните сезони за консервиране и преработка на плодове и зеленчуци, уточни още Пъпанова.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.