1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. По-ниско ДДС за училищните храни

По-ниско ДДС за училищните храни

Снимка:

Това предлага Кристиан Шмит, министър на земеделието на Германия

Да се намали данък добавена стойност за училищното хранене е предложил германският министър на земеделието Кристиан Шмит. По този начин може да се подобри качеството на храните, които се предлагат в столовете на училищата и детските градини.

"През следващия законодателен период искам за училищното хранене да се прилага по-ниската ставка на данък добавена стойност. В случая най-добре би било този данък да отпадне изцяло", заяви министър Шмит в интервю за германски медии.

В момента около пет милиона деца в детски градини и начални училища получават безплатен обяд, като броят се увеличава всяка година. Храната се финансира от бюджета на всяка отделна провинция.

В края на миналата седмица министър Кристиан Шмит представи новосъздадената към ведомството Служба за координация на храненето в учИлищата. Тя ще следи за качеството и ще издава сертификати на кетъринг-фирми. Ще се провеждат и допитвания сред учениците каква храна предпочитат. За дейността на службата от бюджета на земеделското министерство се заделят по 20 милиона евро годишно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.