1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Потребители избраха най-добрите напитки на „Винария 2013“

Потребители избраха най-добрите напитки на „Винария 2013“

Конкурсът се проведе на 4 и 5 април в Международен панаир Пловдив

Българските вина минаха и през журито на публиката, която даде своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя“. Той се проведе на 4 и 5 април в рамките на изложбата „Винария 2013“ в Международен панаир Пловдив.  Така нашите изби имаха още една възможност да разберат как се приемат техните марки, освен Международния конкурс за вина и спиртни напитки.

В групата на белите вина първото място бе отредено на  „Галерия Мускат”  на фирма „Тодоров”, а второ и трето – съответно на  „Мускат бианко 2011” на „Гулбанис вайн” и на „Солените хълмове - Шардоне, Вионие и Совиньон блан” на „Черноморско злато”.

Класацията за розе оглави  „Розе от Каберне Совиньон 2012” на „Черноморско злато”, следвано от „Златен ритъм 2012” на същата фирма и „Колибри – розе от мавруд” на винарска изба „Манастира”.

Победител при червените вина стана „Каберне совиньон и Каберне фран” на „Блок-Стен-БГ-Стандарт”-Хасково. Друг продукт на фирмата - „Каберне фран“, зае третото място, а на второ бе класирано „Солените хълмове – Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира”  на „Черноморско злато”.

Напитка на същата фирма е безспорен победител при ракиите. Това е „Бургас 63 Барел”.

Дегустациите на най-взискателното жури – публиката, продължиха два дни. Бутилките бяха обвити в плътна хартия, за да не се виждат никакви отличителни знаци и така да се гарантира безпристрастността на оценките, които бяха записвани в специални бланки. Конкурсът „Изборът на потребителя“ се проведе за трети път по време на изложбата  „Винария“. Той бе организиран от  Международен панаир Пловдив, асоциация „Активни потребители” и Националната лозаро-винарска камара.

Призьорите получиха своите грамоти на церемония в  панаира на 5 април вечерта. На нея бяха наградени и отличените в конкурсите за дизайн на експозиция и на опаковка, организирани от Националната асоциация за дизайн и реклама, Организацията за управление и защита на авторски права „Иза-арт“ и Международен панаир Пловдив.

Като най-елегантен бе оценен щандът на „ДиВес естейт“, проектиран от арх. Тодор Василиев от Международен панаир Пловдив. На следващите две места се класираха експозициите на „Ивков трейд“ (автор Андон Георгиев) и „Анжелус естейт“ (автор Тодор Босев).

Компанията „Едоардо Миролио“ спечели награда за дизайна на своя подаръчен комплект за ракия „Sii“ с автор Красимир Трифонов. Беше отличена и опаковката на фамилията вина  „Галерия“ на изба „Тодоров“ (автор Красимир Тодоров). Голямата награда „Кристален тетраедър“ не бе присъдена.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.