1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Празник на хранително-вкусовата индустрия започва в София

Празник на хранително-вкусовата индустрия започва в София

В Интер Експо Център се събират 6 изложения, 35% са новите участници в тях

От 7 до 10 ноември в Интер Експо Център стартират изложенията: МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ. На официалното откриване на 7.11.2012 г. от 14.00 часа ще присъства министър Мирослав Найденов. Проявите се организират от Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Националната асоциация на млекопреработвателите, Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Националната лозаро-винарска камара, Национална асоциация Хотел, Ресторант, Кафетерия и Агенция Булгарреклама.

240 директни изложители представят експонатите на 510 изложители и подизложители (производители, представители, търговци) от България и 33 други държави, сред които Италия, Германия, Турция, Франция, Испания, Гърция, САЩ, Полша, Холандия, Швейцария, Унгария, Турция, Япония и др. Тази година организаторите отчитат 35% нови участници в изложенията.

По време на празника на хранително-вкусовата индустрия от България и света могат да се видят и опитат месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани и други храни, вино, спиртни, безалкохолни и други напитки. Представят се още суровини, материали, консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване, уреди за контрол и анализ, системи за управление на технологичните процеси, които са определящи за високите стандарти в индустрията. Оригинални подправки, овкусители, ингредиенти и други добавки помагат за по-богатия асортимент и вкусовите качества на произвежданите храни.

Фирми от Италия, Унгария и Гърция имат групово участие. Национално представени са фирми от съседна Турция. Посолствата на ЮАР и Аржентина, български винопроизводители, компании от известни региони на Италия ще демонстрират елитни и качествени вина.

Целия материал четете в рубрика Актуално на прояви...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.